Dans på schemat - Celsiusskolans program Profil Idrott
Numera kallad LIU=lokal idrottsutbildning

På Celsiusskolan kan du välja Profil Idrott med dans som din idrott. Du kan läsa 200 poäng idrottskurser som individuellt val inom ramen för programmets 2500 poäng och har dessutom möjlighet att öka ditt val med ytterligare 100 poäng idrottskurser. Utbildningen ges i samarbete med IGU (Idrottsliga Gymnasieutbildningar Uppland) där undervisningen i dans utförs av Uppsala Dansakademi.

 

Dansundervisningen ges av högutbildade dansare och danspedagoger med flera års undervisningserfarenhet och nu verksamma på Uppsala Dansakademi. Vi satsar på dansstilar som bäst utvecklar kroppens medvetenhet, koordination, styrka och vighet, och du kommer att få prova på flera olika dansstilar.

 

Väljer du Celsiusskolans Profil Idrott Dans tränar du dagtid två gånger per vecka i  Uppsala Dansakademis träningslokaler, Salabacksgatan 50, med tre komplett utrustade dansstudior. Du får också möjlighet att styrketräna på IGU:s atletverkstad och du får undervisning i idrottsteori med bl a tränings- och näringslära på Celsiusskolan.

 

Programmet Profil Idrott Dans är särskilt lämplig för dig som är aktiv dansutövare. Utbildningens mål är att ge dig en god grund för fortsatta studier, samtidigt som du får möjlighet att utvecklas som dansare.

 

Anmälan

Vill du söka till gymnasieprogrammet Profil Idrott med dans på schemat ska du söka Celsiusskolans samhälls- eller naturvetenskapliga program

samt anmäla ditt idrottsintresse på IGU:s websida:

Gå in på www.igunet.se/ansokan/liu/

Klicka på "Sport 1" och därefter din idrott ("Dans") och skola ("Celsiusskolan"). Sedan lämnar du dina personuppgifter och bekräftar.

 

Webansökan för LIU stängs 10 februari.

 

Vill du veta mer om dansutbildningen?

Kontakta Erika Ranhagen.

E-post: info@uppsaladansakademi.com

 

Bra länkar:

www.rf.se/RFdistrikt/Uppland/Produkt/Sports4Life2

http://www.celsiusskolan.uppsala.se

 

Möt några av våra danselever vid Celsiusskolans idrottsprogram våren 2011