hea01

Hea Ekstam
Jazzdans, förberedande jazz, barndans, broadway
 
Utbildning
Hea är utbildad jazzdanspedagog vid Danshögskolan i Stockholm (01-05). Hon har även gått Danscompagniets danslinje i Stockholm (00/01) samt Estetiska programmet med inriktning dans i Uppsala (96-99).      
 
Genom Uppsala Dansakademi har hon fått kontinuerlig fortbildning i bl.a. pedagogik för barn i olika åldrar. Hea är även utbildad Mindfulnessinstruktör vid Mindfulnesscenter.    

Yrkeserfarenhet
Hea har genom åren medverkat som dansare i en rad föreställningar, varietéer, revyer och musikvideor. Som koreograf har hon bl.a. arbetet i produktioner på Uppsala stadsteater och Kullehusteatern. Hon har undervisat i dans sedan 1998 och har arbetat på Uppsala Dansakademi sedan 2005. Hea har även undervisat vid flera grund- och gymnasieskolor samt varit ansvarig för jazzdansämnet vid Elitidrottsgymnasiet på Celsiuskolan. Under 10 års tid var hon anställd danspedagog vid Vaksalaskolan där hon undervisade dansprofilklasserna i jazz och modernt.
 

“Du som kommer till mina klasser ska känna dig trygg och välkommen. Jag vill på ett pedagogiskt och lyhört sätt ge vidare kunskap med syftet att väcka nyfikenhet och intresse. Jag vill ge dig verktyg för en stark dansteknik samt för utforskandet av ditt personliga uttryck. Mitt hjärta slår extra hårt för jazzdansen där mitt fokus ligger på musikalitet och jazzens tillhörande rörelsekvalitéer och uttryck."