Hea Ekstam
Barndans, Förberedande jazz och Jazzdans

Utbildning:
Hea är utbildad danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm (01-05). Hon har även gått Danscompagniets danslinje i Stockholm (00/01) samt Estetiska programmet med inriktning dans i Uppsala (96-99). 

Genom Uppsala Dansakademi har Hea fått pedagogisk vidareutbildning för olika åldersgrupper, samt i ämnet Edu-dance, ett sydafrikanskt arbetssätt där dansen är metoden för inlärning av teoretiska skolämnen.   
 
Yrkeserfarenhet:
Hea har erfarenhet både som professionell dansare och koreograf och har medverkat i en rad dansföreställningar, varietéer, revyer, musikvideos och modeshower. Hon har undervisat i dans sedan 1998 och har arbetat på Uppsala Dansakademi sedan 2005. Hon har även undervisat vid grund- och gymnasieskolor som Bolandsskolan och Gottsundaskolan samt varit ansvarig för jazzdansämnet vid Elitidrottsgymnasiet på Celsiuskolan. Under 10 års tid har hon även varit anställd danspedagog på Vaksalaskolan. 

Undervisning:
- “Jag anser att det är viktigt med uppmuntran och konstruktiv feedback. Varje elev skall känna sig sedd och ges individuell vägledning genom lektionerna oavsett ålder, nivå och mål. Upplägget av övningar, svårighetsgrad och fokus ska anpassas till elevernas ålder och erfarenhet. Jag vill hjälpa mina elever att utveckla en stark dansteknik för att stärka den fysiska intelligensen samt möjliggöra det konstnärliga uttrycket. Mitt hjärta slår extra hårt för jazzdansen där jag har ett tydligt fokus på musikalitet och stilmedvetenhet. Jag har ett stort intresse för pedagogik och brinner för att utveckla nya pedagogiska metoder. På mina lektioner ska man ha kul och lära sig mycket!"

Många av Heas tidigare elever har antagits till yrkesutbildningar såsom Svenska Balettskolan, Balettakademin, Dans och Cirkushögskolan och likvärdiga utbildningar utomlands.  

Information till eleverna

Terminen omfattar 12 veckor
Öppet Hus: söndag 27-28 jan
Kursstart: vecka 6 (5 feb - 11 feb)
Sportlov: vecka 8 (19-25 feb)
Påsklov: vecka 14 (30 mars-8 april)
Valborg: 30 april ledigt
1 maj: ledigt
Kristi Himmelsfärds: 10 maj ledigt
Vårföreställningarna: 26-27 maj

Ev inställd lektion tas igen på samma tid, veckodag och lokal veckan efter sista ordinarie lektion.
Gäller det en torsdagslektion kommer klassen att tas igen Kristi Himmelsfärdsdagen den 10 maj.
Heas återstående torsdagslektioner
26/4: Lektion 10
  3/5: Lektion 11
10/5: Ingen lektion- Kristi him.
17/5: Lektion 12

Heas återstående lördagslektioner:
28/4: Lektion 9
  5/5: Lektion 10
12/5: Lektion 11
19/5: Lektion 12

Hea undervisar på följande kurser: