Sofia Berglund
Klassisk balett

 
Sofia Berglund är utbildad vid Dans-och Cirkushögskolans treåriga kandidatprogram i danspedagogik med inriktning klassisk balett. På DOCH upptäckte hon även danstekniken flamenco som ledde till utbytesstudier Conservatorio Superior de Danza de Málaga, Spanien. Sofia har nyligen fått sin lärarlegitimation och undervisar även på på Viktor Rydbergs gymnasium och Balettakademin samt hos Uppsalaflickorna. Nyfiken, intensiv och musikalisk är tre ord som beskriver henne som lärare. 
 
"Det övergripande målet för mig är att eleverna ska få en förståelse för baletten som konstform och på ett lustfyllt sätt bygga upp teknik, smidighet och styrka, oavsett nivå och ålder. Balettens detaljrikedom, uttryck och systematiska träning är för mig en källa till glädje och inspiration, en möjlighet att testa sina gränser och ta plats med sin kropp i alla riktningar. Under lektionen kan mitt intresse för flamenco och improvisation ibland göra sig påmint."

 Information till eleverna

Terminen omfattar 12 lektioner
Öppet Hus: söndag 22 jan
Kursstart: vecka 5 (30 jan - 5 feb)
Sportlov: vecka 8 - 9 (19 feb - 5 mars)
Påsklov: vecka 15 - 16 (10 - 23 april)
Lov Kristi Himmelsfärdshelgen 25 - 28 maj

Lördag 3 - söndag 4 juni Vårföreställningar på Uppsala Stadsteater. De flesta grupper (ej 3-4 årsgrupperna) kommer att vara med. Hör med din lärare om du är osäker.