Uppsala Dansakademi

Uppsala Dansakademi är en väl etablerad dansskola som har funnits i snart 40 år. Dansskolan drivs som en ideell förening med en vald styrelse, anställd administrativ personal, ca 15 danslärare och med våra elever som medlemmar.

 

Vi står för hög kvalitet. Hos oss arbetar endast högutbildade lärare.

 

Många av våra elever går vidare till högre utbildningar, särskilt de som gått i vår linjeverksamhet. Våra professionella lärares genomtänkta pedagogiska metoder ger de bästa förutsättningarna att utvecklas i dansen. Vi ger alla, oavsett ålder, nivå och ambition en kvalitativ dansundervisning.

 

Uppsala Dansakademi utvecklas hela tiden. Vi kommer med nya idéer, introducerar nya dansstilar samt erbjuder lärarna kontinuerlig fortbildning.

 

Under åren har vi satt upp flera stora dansproduktioner som bl.a. Jazz Dance Story, Nötknäpparen, Bilbo, Alice, Mowgli, Snövit m.fl. Marlene Skoog, Uppsala Dansakademis grundare, har koreograferat dansen i Gamla Uppsalaspelen och Krönikerspelen. Våra duktiga elever är fortfarande aktivt anlitade som dansare i spelen. Det var Maud Karlsson som under sin tid som konstnärlig ledare för skolan, tillsammans med Dans i Uppland, drog igång Koreografitävlingen. En tävling som nu lever vidare i formen Skapa Dans. Flera av våra lärare har genom åren koreograferat olika dansmodevisningar i Uppsala, vilka många av våra elever medverkat i som dansare/mannekänger. Vi har även satt upp ett stort Dansmaraton. Ett gigantiskt projekt som avslutades med att flera grundskoleklasser träffades och ”massdansade” tillsammans.   

 

Vi går ständigt mot nya utmaningar. Eleverna blir fler. Fler dansar mer. Och fler blir ännu duktigare. Nya dansstilar tillkommer. Nya koreografier skapas.
 

 

Dans är

utvecklande och underhållande

nyttigt och naturligt

roligt och riskfritt

stärkande och styrkande

 

Det är fantastiskt vad man kan skapa i formen av en ideell förening!