Kassiskt sommarläger

Klassiskt sommardansläger med fokus på balett
13-17 juni 2018


Kom och dansa på vårt klassiska sommardansläger i juni - en intensiv dansvecka med fokus på balett! Vi firar vårt fjärde år av detta läger med ytterligare en nivå! 

Grupp A:  Balett  F/M  ålder 10-14 år
Grupp B:  Balett     M  ålder 10-17 år
Grupp C:  Balett     A   ålder 13-25 år


Eleverna kommer att delas upp i tre nivåer som motsvarar deras förkunskaper i balett. Kommer du från en annan dansskola behöver vi redan vid anmälan en beskrivning av din danserfarenhet i balett. 

Eleverna dansar mellan kl. 10.00-16.00, totalt 4 lektioner per dag. Grupperna har daglig träning i balett och klasser i balettrepertoar. Grupp C tränar även tåspetsteknik.Sista dagen är anhöriga välkomna till en gemensam uppvisning.

Två lektioner per dag tillägnas andra dansstilar. I år tränar grupperna A och B street och jazzdans, grupp C modern dans och improvisation/komposition. Årets nyhet för alla grupper är karaktärsdans! 

Karaktärsdans är en dansstil som har kopplingar till både folkdans och den klassiska balettrepertoaren och brukar vara en del i yrkesutbildningen i balett. Vi är glada att kunna erbjuda denna kurs med en av Sveriges experter på området!

När:          13-17 juni kl 10.00-16.00
Var:           Uppsala Dansakademis lokaler i Gränbystadens Galleria, f.d. Gränby Centrum
Pris:          2300 kr
Kurs nr:    460

Lunch medtages  Kall lunch rekommenderas då värmemöjligheterna är begränsade. Det finns även möjlighet att äta ute i gallerian.

Anmälan under rubriken Sommarkurser tom 10 juni 2018