POP N LOC

Locking är en funk-stil som skapades i slutet av 1960 talet av Don Campbellock. Man dansar till funky och mycket groovy musik av bla James Brown, The emotions, Chuck Brown mfl. Dansen är väldigt lekfull, rytmiskt och energisk och handlar mycket om att uttrycka glädje och känsla. Ordet locking kommer ifrån att man ibland låser sig i positioner. Locking blev stort när dansgruppen "The lockers" fick dansa i tv-programmet "Soul Train". Gruppen bildades av Don Campbellock och Toni Basil år 1971.

Popping inspirerades av Locking. Popping/Boogaloo är en funk-stil som skapades av "Boogaloo Sam" när han såg soul train på TV. Boogaloo Sam lärde den här stilen till sin lillebror "Popin Pete"  och tillsammans skapade dem gruppen "The Electric Boogaloo". Tillsammans åkte de runt och uppträdde på talangshower och olika scener och inspirerade andra. 

Man dansar även här till funk musik och även G-Funk eller elektroniska beats. Dansen går ut på att man spänner och slappnar av kroppsdelar för att skapa en "POP". 

Se ett exempel i videon till höger med pedagog Johan Mix.