Clara Björck
Jazzdans

 
Utbildning

Clara är utbildad danspedagog på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm. På Kävesta folkhögskola med inriktning modern dans samt Estetiska programmet med inriktning dans.


Yrkeserfarenhet
Clara
har arbetat som frilansande pedagog, koreograf och dansare samt som adjunkt i jazzdans på Stockholms konstnärliga högskola. I sin undervisning har hon mött både barn och vuxna, professionella och nybörjare i workshops, längre konstnärliga processer och "på klass" och har ett stort intresse för hur man kan utveckla jazzdansen både konstnärligt och i undervisningssituationer.
 

"Med en bas i jazzens dynamiska grunder: låg tyngdpunkt, suspension, musikalitet och form har jag byggt upp en klass där du som deltagare ska få möjlighet att arbeta igenom kroppen och få med dig inspiration, vare sig du undervisar, dansar på fritiden eller arbetar som dansare. Klassen innehåller båda improvisation och koreograferat material och syftar till att du ska få möjlighet att utforska, utmanas och svettas i ett tryggt rum. 
Jag är starkt influerad av min samtid och försöker inkorporera flera av jazzens olika stilar och uttryck – utan att för den skull släppa dess tradition."