Clara Björck
Jazzdans

 
Utbildning

Clara är utbildad danspedagog på Dans och Cirkushögskolan i Stockholm (08-11).  På Kävesta folkhögskola med inriktning modern dans (07-08) samt Estetiska programmet med inriktning dans (03-06).

Genom Uppsala Dansakademi har Clara fått fortbildning i metodik och pedagogik för barn.

 
Yrkeserfarenhet
Clara arbetar som professionell dansare och pedagog. Hon har erfarenhet av undervisning i barndans, jazzdans, modern dans och hiphop. Hon har arbetat som dansare vid Dansens hus, Berns och Clarion Hotel. Hon har även medverkat i en dansfilm producerad av SVT samt i en reklamfilm för Cubus.

 

"Med en bas i jazzens dynamiska grunder: låg tyngdpunkt, suspension, musikalitet och form har jag byggt upp en klass där du som deltagare ska få möjlighet att arbeta igenom kroppen och få med dig inspiration, vare sig du undervisar, dansar på fritiden eller arbetar som dansare. Klassen innehåller båda improvisation och koreograferat material och syftar till att du ska få möjlighet att utforska, utmanas och svettas i ett tryggt rum. 
Jag är starkt influerad av min samtid och försöker inkorporera flera av jazzens olika stilar och uttryck – utan att för den skull släppa dess tradition."