Zala Pezdir

Förberedande balett, Balett, Modernt

 

Zala kommer från en dansfamilj i Slovenien där hon började dansa som 5-åring. I tonåren gick hon på balettgymnasiet, en yrkesutbildning i Slovenien för balettdansare, och har därefter varit mycket aktiv som dansare inom modern dans, framför allt med Hortonteknik. Samtidigt har hon under åren undervisat i klassisk balett och floor barre både på yrkes- och hobbynivå. I Sverige har Zala vidareutbildat sig till danspedagog på Danshögskolan i Stockholm inom ämnena klassisk balett och nutida dans. Genom Uppsala Dansakademi har Zala fått fortbildning i metodik och pedagogik för barn.

 

Numera undervisar Zala hos oss på Uppsala Dansakademi i förberedande balett, klassisk balett, jazzdans och modernt. Hon undervisar även på Celsiusskolans Idrottsgymnasium på Elit- resp. Profilprogrammet i dans.

 

 Zala har behållit kontakten med Slovenien där hon arbetar som danspedagog, koreograf och dansare i olika projekt, från gatuteater till slovenska nationella balettävlingar.

 

Lite roligt-att-veta-fakta om Zala är att hon även är kulturantropolog och författare till en prisbelönt bok på slovenska om män inom klassisk balett.

Information till eleverna

Zalas klasser startar vecka 6.