Alexandra Holmberg
Modernt, förberedande modernt, floorwork, improvisation, koreografi, lyrisk jazz
 
Utbildning
Alexandra tog sin kandidatexamen i modern dans på Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London (2015-2018). Hon har även vidareutbildat sig i Israel för Kibbutz Contemporary Dance Company (hösten 2019). Innan dess dansade Alexandra på Uppsala Dansakademi från 6 års ålder fram till studenten samt gick vaksalaskolans dansinriktning på högstadiet.
 
Yrkeserfarenhet
Alexandra är verksam dansare och danspedagog. Hon har jobbat på Uppsala Dansakademi sedan våren 2020 och har tidigare undervisat på Balettakademien i Stockholm. Utöver undervisningen frilansar hon som dansare i diverse föreställningar och konstnärliga projekt och är just nu verksam i kompanierna Mema dans och Arkeolog 8.
 

"För mig är det viktigt med trygghet, acceptans och närvaro. Jag strävar efter att hjälpa eleverna hitta sina egna uttryck genom mycket fri tolkning i det satta materialet samt en hel del fokus på improvisation. På mina klasser dansas det med mycket flow, tyngd och groove och jag vill ofta påminna mina elever om att inte ta sig själva på så stort allvar, dans är lek!"