Alexandra Holmberg
Modernt, förberedande modernt, floorwork, improvisation, koreografi, jazzdans, lyrisk jazz, 50+ 
 
Utbildning
Alexandra tog sin kandidatexamen i modern dans på Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance i London (2015-2018). Hon har även vidareutbildat sig i Israel för Kibbutz Contemporary Dance Company (hösten 2019). Innan dess dansade Alexandra på Uppsala Dansakademi från 6 års ålder fram till studenten samt gick vaksalaskolans dansinriktning på högstadiet.
 
Yrkeserfarenhet
Alexandra är verksam dansare och danspedagog. Hon har arbetat som pedagog på balettakademien i Stockholm där hon undervisade i modernt samt en fördjupningskurs i grahamteknik. Hon har även jobbat på olika typer av dansläger, koreograferat en musikal och har nu undervisat på Uppsala Dansakademi sedan våren 2020. Hon frilansar som dansare och medverkar i olika musikvideor, reklamfilmer, dansar på olika typer av evenemang och tar del av diverse konstnärliga projekt.
 

"För mig är det viktigt med trygghet, acceptans och närvaro. Jag strävar efter att hjälpa eleverna hitta sina egna uttryck genom mycket fri tolkning i det satta materialet samt en hel del fokus på improvisation. På mina klasser dansas det med mycket flow, tyngd och groove och jag vill ofta påminna mina elever om att inte ta sig själva på så stort allvar, dans är lek!"