top of page
_MG_5835.jpg

Om Uppsala Dansakademi

Här kan du läsa mer om Uppsala Dansakademi och vår vision för att främja danskonsten och dess gemenskap.

Här presenterar vi även vårt administrativa team, som arbetar bakom kulisserna för att säkerställa en smidig upplevelse för våra elever och lärare. Samt våra styrelsemedlemmar och deras viktiga roll i att forma strategier för skolans framgång och säkerhet.

Uppsala Dansakademi är sedan 1984 en plats där passionen för dans blir mer än bara rörelse - den blir till konst, uttryck och gemenskap.

Uppsala Dansakademi är inte bara en plats för att lära sig olika dansstilar, det är en plats där individuell kreativitet uppmuntras och där varje dansare får blomstra. Med engagerade och erfarna lärare strävar vi efter att skapa en positiv och stödjande miljö där varje elev kan utveckla sina färdigheter.

 

Oavsett om du är nybörjare eller erfaren dansare är Uppsala Dansakademi platsen där du får känna glädjen i rörelse och samhörighet med andra dansälskare. Flera av våra elever går vidare till högre utbildningar, ofta efter att ha gått vårat linjeprogram och våra högutbildade lärare ger varje elev de bästa förutsättningarna att utvecklas i dansen. Hos oss ges alla, oavsett ålder, nivå och ambition en kvalitativ dansundervisning. Kom och upptäck kraften i dansen hos oss!
 
Uppsala Dansakademi drivs som en ideell förening med en vald styrelse, anställd administrativ personal, danslärare och med våra elever som medlemmar. 

Kansliet

Välkommen till kansliet, vi arbetar för att driva Uppsala Dansakademi framåt. Det är oss du kommer i kontakt med när du har frågor eller ringer in till vår växel.

Vi strävar tillsammans med Uppsala Dansakademis lärare efter att erbjuda dig och dina nära och kära roliga, utvecklande och givande danskurser varje termin.

Styrelsen

Nyfiken på vilka som sitter i Uppsala Dansakademis styrelse? Här presenterar vi dem!

Utforska nedan för att lära känna våra styrelsemedlemmar och få en förståelse för deras engagemang och arbete. Under styrelsens presentation kan du också läsa mer om hur styrelsen arbetar och hur du själv kan vara en del av vårt arbete.

Ordförande Uppsala Dansakademi Helena Löthman

Ordförande

Helena Löthman

Jag har varit med i Uppsala Dansakademis (UDA) styrelse sedan våren 2015, i mars 2016 blev jag vald till ordförande. Anledningen till att jag engagerar  mig i föreningen Uppsala Dansakademi är först och främst mitt mångåriga dansintresse, jag tycker både om att dansa själv och att titta på dans. Som tonåring dansade jag jazz och balett. När mina döttrar var stora nog började de dansa barndans på Uppsala Dansakademi, de dansar fortfarande flera gånger i veckan. Av deras dansglädje lockades jag att börja igen, sedan några år tillbaka dansar jag jazz och balett. Uppsala Dansakademi ger min familj mycket glädje, jag hoppas genom arbetet i styrelsen kunna ge fler möjlighet att uppleva glädjen med dans.

Carl Hartman, kassör

Kassör

Carl Hartman

Jag har skött ekonomin i Uppsala Dansakademi sedan 2010 och är med i styrelsen som kassör sedan årsmötet 2023. Anledningen till att jag engagerade mig i Uppsala Dansakademi var att min dotter dansade mycket i många år och vi såg hur bra kvalitet dansundervisningen har. Jag känner ett särskilt ansvar för att föreningens ekonomi ska vara i balans. Målet med en ideell förening är ju inte att göra vinst, men i längden går det inte att bedriva en verksamhet som går med underskott heller. Steg för steg vill jag vara med och bidra till att föreningen fortsätter att utvecklas på ett bra sätt.

Rebecca lundberg, ledamot

Ledamot

Rebecca Lundberg

Jag har suttit som ledamot i styrelsen sedan årsmötet 2023. Jag började dansa som 5 åring och har sedan dess gått på dansskola mer eller mindre hela mitt liv. Jag har dansat jazz, balett och modernt och som barn gick jag musikallinje vilket förutom dans även innebar lektioner i sång och teater. Jag hittade till Uppsala Dansakademi när jag flyttade till Uppsala 2018 och fann snabbt en grupp och ett sammanhang här! Med mitt engagemang i styrelsen hoppas jag få en större inblick i verksamheten och få möjlighet att påverka organisationen att växa och bli den självklara dansskolan för Uppsalas barn och unga.

Inramad bild

Suppleant

Thorbjörn Thalinsson

Min äldsta dotter började dansa på Uppsala Dansakademi 1995, några år senare började även min yngsta dotter och de båda dansar fortfarande på skolan. Även min son gick kurser under några år. Jag engagerade mig tidigt i olika arbetsgrupper. Det var roligt och givande och 2005 blev jag tillfrågad att gå med i styrelsen. Jag har varit med sedan dess och var styrelsens ordförande 2006 till 2011. Dans är en fantastisk aktivitet som utvecklar både kropp och psyke. Dansen präglar och ger värdefulla erfarenheter som våra barn och ungdomar kan ta med sig vidare i livet. För mig är Dansakademin en stark organisation med duktig ledning och lärarkår som format en dansskola med mycket hög klass på alla nivåer och inriktningar. Att dansskolan drivs som en förening ger elev- och föräldrainflytande och säkerställer att överskott löpande återinvesteras och stannar i verksamheten.

Ceecilia Eriksson, vice ordförande

Vice ordförande

Cecilia Eriksson

Jag har varit med i Uppsala Dansakademis styrelse sedan mars 2016. Som ung var jag gymnast men när jag blev student i Uppsala började jag dansa jazz- , street- och showdans i nationsdansgrupper och via Studiefrämjandets och Dansakademins danskurser och mitt intresse för dans är fortfarande omfattande då jag har barn som dansar i Uppsala Dansakademi. Dans är ett fantastiskt sätt att röra på sig och som även kan främja både annan fysisk aktivitet, olika idrotter och skapa kreativitet inom skola och arbetsliv. Jag är väldigt glad för att nu ingå som styrelsemedlem i Uppsala Dansakademi som är en bred organisation för dans, med många typer av kurser för alla åldrar.

Cecilia Rudengren, ledamot

Ledamot

Cecilia Rudengren

Jag har varit med i Uppsala Dansakademis styrelse sedan 2012. Jag började dansa jazzdans i tonåren och har dansat på UDA sedan 1992. Under åren har jag med stor glädje provat på flera olika dansstilar på UDA. För mig är dans en fantastiskt rolig hobby som engagerar kropp, hjärna, känslor och kreativitet. Jag har även två barn som dansar på UDA sedan flera år tillbaka. Med arbetet i styrelsen hoppas jag att fler ska upptäcka hur roligt det är med dans och att alla ska känna att UDA är deras dansskola.

Åsa Hillbom, ledamot

Ledamot

Åsa Hillbom

...

Styrelsens arbete

Hur vill du att Uppsala Dansakademi ska arbeta? Vilka vill du se i styrelsen? Vad tycker du att vi kan göra för att förbättras?

 

Valberedningen i Uppsala Dansakademi vill be om din hjälp. Vi i valberedningen söker personer som kan bidra med kunskap och intresse för att driva och utveckla Uppsala Dansakademi. Om du vill medverka i Uppsala Dansakademis verksamhet på något sätt, eller känner någon som vill vara aktiv i vår förening, hör av dig till oss så kan vi prata om vad just du kan bidra med.

Liksom andra föreningar drivs och utvecklas vår förening av ideella krafter och deras insatser. Du som förälder möter bland annat dessa krafter i form av era funktionärer när du tillsammans med ditt barn kommer till föreställningar. För att en förening ska verka och fungera krävs en styrelse. Här finner du ungdomar och vuxna som verkar för att våra barn och ungdomar ska få en meningsfull fritidssysselsättning i form av dans.

Styrelsen sammanträder omkring en gång i månaden och utöver det jobbar alla någon eller några timmar varje vecka med olika uppgifter. Arbetsuppgifter inom olika ansvarsområden fördelas mellan styrelsemedlemmarna och tillsammans leder vi verksamheten framåt.

Först och främst gäller vår förfrågan styrelsearbete, men om du känner att du kan bidra med något annat, tveka inte att höra av dig.
 

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss på kontakt@uppsaladansakademi.com så berättar vi!

Uppsala Dansakademi är medlemmarnas förening och dina synpunkter är viktiga för oss. Lämna Ditt förslag till valberedningen.

Årsstämman äger rum i mars. Glöm inte att du måste vara medlem för att få rösta på årsmötet och/eller lämna en motion.

bottom of page