hea01

Hea Ekstam
Jazzdans, förberedande jazz, barndans
 
Utbildning
Hea är utbildad jazzdanspedagog vid Danshögskolan i Stockholm (01-05). Hon har även gått Danscompagniets danslinje i Stockholm (00/01) samt Estetiska programmet med inriktning dans i Uppsala (96-99).  
 
Genom Uppsala Dansakademi har hon fått kontinuerlig vidareutbildning i bl.a. dansdidaktik för barn i olika åldrar. 

Yrkeserfarenhet
Hea är yrkesverksam koreograf och danspedagog och har genom åren medverkat som dansare i en rad föreställningar, varietéer, revyer, musikvideor och modeshower. Som koreograf har hon bl.a. medverkat i Uppsala stadsteaters produktioner "Göran Engmans nyårsshow" och "Eka över hela staden". Hea har undervisat i dans sedan 1998 och har arbetat på Uppsala Dansakademi sedan 2005. Hon har även undervisat vid flera grund- och gymnasieskolor samt varit ansvarig för jazzdansämnet vid Elitidrottsgymnasiet på Celsiuskolan. Under 10 års tid var hon anställd danspedagog vid Vaksalaskolan där hon undervisade dansprofilklasserna i jazz och modernt.
 

“Jag vill att mina elever skall känna sig sedda, trygga och delaktiga på mina lektioner och jag tycker att det är viktigt med individuell vägledning och uppmuntran. Upplägget av övningar, svårighetsgrad och fokus anpassas till elevgruppens respektive ålder och erfarenhet. Jag vill hjälpa eleverna att utveckla dansglädje och nyfikenhet, stark dansteknik samt ett eget konstnärligt uttryck. Mitt hjärta slår extra hårt för jazzdansen där jag har ett tydligt fokus på musikalitet och stilmedvetenhet."