Hea Ekstam
Barndans, förberedande jazz, jazzdans
 

Utbildning:
Hea är utbildad danspedagog vid Danshögskolan i Stockholm (01-05). Hon har även gått Danscompagniets danslinje i Stockholm (00/01) samt Estetiska programmet med inriktning dans i Uppsala (96-99). 

Genom Uppsala Dansakademi har Hea fått pedagogisk vidareutbildning för olika åldersgrupper, samt i ämnet Edu-dance, ett sydafrikanskt arbetssätt där dansen är metoden för inlärning av teoretiska skolämnen.   
 
Yrkeserfarenhet:
Hea har erfarenhet både som professionell dansare och koreograf och har medverkat i en rad dansföreställningar, varietéer, revyer, musikvideos och modeshower. Hon har undervisat i dans sedan 1998 och har arbetat på Uppsala Dansakademi sedan 2005. Hon har även undervisat vid grund- och gymnasieskolor som Bolandsskolan och Gottsundaskolan samt varit ansvarig för jazzdansämnet vid Elitidrottsgymnasiet på Celsiuskolan. Under 10 års tid har hon även varit anställd danspedagog på Vaksalaskolan. 

Undervisning:
- “Jag anser att det är viktigt med uppmuntran och konstruktiv feedback. Varje elev skall känna sig sedd och ges individuell vägledning genom lektionerna oavsett ålder, nivå och mål. Upplägget av övningar, svårighetsgrad och fokus ska anpassas till elevernas ålder och erfarenhet. Jag vill hjälpa mina elever att utveckla en stark dansteknik för att stärka den fysiska intelligensen samt möjliggöra det konstnärliga uttrycket. Mitt hjärta slår extra hårt för jazzdansen där jag har ett tydligt fokus på musikalitet och stilmedvetenhet. Jag har ett stort intresse för pedagogik och brinner för att utveckla nya pedagogiska metoder. På mina lektioner ska man ha kul och lära sig mycket!"

Många av Heas tidigare elever har antagits till yrkesutbildningar såsom Svenska Balettskolan, Balettakademin, Dans och Cirkushögskolan och likvärdiga utbildningar utomlands.