hea01

Hea Ekstam
Jazzdans, förberedande jazz, barndans, broadway
 
Utbildning
Hea är utbildad jazzdanspedagog vid Danshögskolan i Stockholm (01-05). Hon har även gått Danscompagniets danslinje i Stockholm (00/01) samt Estetiska programmet med inriktning dans i Uppsala (96-99).  
 
Genom Uppsala Dansakademi har hon fått kontinuerlig vidareutbildning i bl.a. dansdidaktik för barn i olika åldrar. 

Yrkeserfarenhet
Hea är yrkesverksam koreograf och danspedagog och har genom åren medverkat som dansare i en rad föreställningar, varietéer, revyer, musikvideor och modeshower. Som koreograf har hon bl.a. medverkat i Uppsala stadsteaters produktioner "Göran Engmans nyårsshow" och "Eka över hela staden". Hea har undervisat i dans sedan 1998 och har arbetat på Uppsala Dansakademi sedan 2005. Hon har även undervisat vid flera grund- och gymnasieskolor samt varit ansvarig för jazzdansämnet vid Elitidrottsgymnasiet på Celsiuskolan. Under 10 års tid var hon anställd danspedagog vid Vaksalaskolan där hon undervisade dansprofilklasserna i jazz och modernt.
 

“Du som kommer till mina klasser skall känna dig trygg och delaktig. Jag tycker att det är viktigt med individuell vägledning och uppmuntran. Min uppgift är att på ett pedagogiskt och närvarande sätt ge vidare kunskaper och insikter som jag finner värdefulla, så att du förhoppningsvis känner dig inspirerad att utforska vad dansen kan ge just dig. Jag hoppas kunna uppmuntra till dansglädje och nyfikenhet samt ge dig verktyg för en stark dansteknik och ett eget konstnärligt uttryck. Upplägget av övningar, svårighetsgrad och fokus anpassas till gruppernas respektive ålder och erfarenhet. Mitt hjärta slår extra hårt för jazzdansen där mitt fokus ligger på musikalitet och jazzens tillhörande rörelsekvalitéer och uttryck."