Malin Spindel
Jazzdans, lyrisk jazz

Malin är uppväxt på västkusten och började dansa bugg när hon var liten. Bugg blev sedan ersatt av showdans och därefter gick hon estetisk danslinje på gymnasiet i Uddevalla för att sedan gå vidare till Balettakademiens förberedande linje i Göteborg. Tillslut landande hon i Stockholm och gick Kulturama och tog därefter sin danspedagogexamen med inriktning jazzdans vid Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm 2011.

Därefter har hon vid flertalet tillfällen undervisat på Dans- och Cirkushögkolans danspedagoglinje i jazzdans och koreografi. Hon har även arbetat på Kulturama, olika kulturskolor och privata dansskolor runtom i Stockholm samt på Uppsala Dansakademi. Under tiden har hon också medverkat i och skapat olika dansföreställningar och projekt som turnerat genom södra Sverige. 

De senaste åren har hon utbildat sig till yogalärare och driver nu eget inom yoga både online och i Stockholm.

"På mina danslektioner är det mycket fokus på personligt uttryck och närvaro. Jag brinner för att eleverna ska få känna flow och samklang med sin egna kropp. Det blir ofta dynamiskt med mycket kontraster både i form och tempo, mycket rytm och musikalitet samt en del utrymme för egna rörelser och tolkningar. Varje person föds med en unik kropp och ett eget sätt uttrycka sig. Det vill jag få de som kommer till mina danslektioner att älska, knyta an till och utforska!"