Emelie Englund
Dans med bebis, barndans med förälder, barndans, förberedande jazz, jazzdans, modernt

Emelie började dansa redan som sexåring och har själv varit elev på Uppsala Dansakademi. Redan från 12 års ålder, då hon började Vaksalaskolans dansklass, har hon haft dans på schemat. Därefter dansade hon vidare till Bolandsgymnasiet och Kulturamas vuxenutbildning med inriktning dans. Mellan åren 2011-2015 utbildade sig Emelie till danspedagog på Stockholms Konstnärliga Högskola. Via Uppsala Dansakademi har även Emelie fått vidareutbildning i metodik och pedagogik för dansundervisning.
 
Emelie arbetar nu som professionell dansare, koreograf och pedagog. Hon har bland annat stått på Stockholms Stadsteaters scen i uppsättningen av Peter Pan och som en av grundarna till danskompaniet Pussytiv har hon medverkat i musikvideor, alternativa dansfilmer, turnéer med diverse dansföreställningar samt medverkat på olika dansfestivaler. Hon har flera års erfarenhet av att undervisa både barn och vuxna i jazzdans, modern dans och hip hop.
 
Emelie brinner för det kreativa i dansen och hon vill hjälpa sina elever med både den tekniska och den konstnärliga utvecklingen. Hon har mycket energi som hon sprider till sina elever och hon lägger stort fokus på att hålla en god stämning och fint samarbete i danssalen.