Emelie Englund
Jazzdans, barndans med vuxen 
 
Utbildning
Emelie är utbildad Jazzdanspedagog vid Stockholms Konstnärliga Högskola (2011-2015). Hon gick även Kulturamas Danslinje (2010-2011), Bolandsgymnasiets estetiska linje inriktning dans (2004-2007) och Vaksalaskolans dansklass (2000-2004).
Genom Uppsala Dansakademi har hon fått kontinuerlig vidareutbildning i bl.a. dansdidaktik för barn i olika åldrar. 
 
Yrkeserfarenhet
Emelie är verksam koreograf och pedagog i Uppsala och har genom åren även arbetat som projektledare för olika kulturella evenemang som till exempel ”Danssommarjobbet”. Hon har själv medverkat i olika uppsättningar på scener runt om i landet, deltagit i scenkonstfestivaler, musikvideor samt varit ensembledansare i ”Peter Pan” på Stockholms Stadsteater. 2017 tilldelades Emelie ett kulturstipendium av Region Uppsala som möjliggjorde en resa till Israel där hon tränade i improvisationstekniken Gaga. Året innan besökte Emelie Los Angeles i två månader och tog dansklasser där. Genom åren har Emelie arbetat med en rad olika pedagogiska projekt i skolor, universitet och andra liknande plattformar. Utöver hennes arbete på Dansakademin leder hon även kurser i dans på Fyrisgården där hon arbetar med barn och vuxna med funktionsnedsättningar.
 

"Mitt mål för varje danslektion är att skapa glädje och trygghet hos gruppen. Jag har lätt till skratt och vill att alla ska få ett leende på läpparna minst en gång varje lektion. Jag tycker dans är ett fantastiskt sätt för människan att lära känna sig själv, sin omgivning och sin historia. På mina lektioner vill jag visa mina elever att de kan utvecklas, utmanas och underhållas av dans. Jag brinner extra mycket för jazzdansens explosiva, skarpa och rytmiska rörelsespråk och jag erbjuder mina elever ett brett spann inom jazzens genre."