Erika Martikainen
Modernt 

Utbildning
Erika är utbildad danspedagog via Stockholms Konstnärliga Högskola med inriktning modern och nutida dans. Hon har även tidigare gått en förberedande danslinje i Balettakademien Umeå.

Yrkeserfarenhet
Innan sin pedagogutbildning har Erika tränat och uppträtt med en dansgrupp i norra Finland. Tillsammans med gruppen har hon också tävlat i showdans, både i mindre dansinriktade tävlingar samt i finska mästerskapet. Samtidigt som hon tränade med gruppen undervisade hon också i Finland i tre år, bland annat i showjazz, modernt, barndans och street. Det var innan hon utförde sin pedagogutbildning. Under dem tre åren kände hon att yrket var något som passade henne, men att hon behövde mer kunskap och verktyg för att bli en bättre pedagog. Därför bestämde hon sig för att flytta till Uppsala och sen senare söka till danspedagogutbildningen i Stockholm. På Uppsala Dansakademi har Erika gjort två veckor VFU och hon har också hållt klasser på sommalägret 2019. Efter examen har hon vikarierat hösterminen 2021 i jazz, modernt och barndans.

 

"Som pedagog vill jag vara en trygg och uppmuntrande lärare som är där för att utmana men också vara som stöd i elevernas individuella utveckling. Jag vill att alla som tar mina klasser känner sig sedda och upplever att de vågar ta ut och kan utforska rörelse, vi är här för att lära oss! Det här jobbet är viktigt för mig och därför söker jag konstant efter mer kunskap om dansstilar, pedagogik och annat som jag kan använda i min planering. Under mina klasser hoppas jag att eleverna får känna glädje och gemenskap samtidigt som vi utvecklar bland annat styrka, koordination och elevernas egna konstnärliga uttryck".