top of page
_MG_6012.jpg

Balett

Klassisk balett är den dansteknik som står till grund för nästan all konstnärlig dans. Rörelserna är harmoniska, graciösa och dynamiska. Man eftersträvar lätthet och rena linjer.


Klasserna består av beprövade och mycket effektiva övningar för kroppshållning, balans, styrka, smidighet och koordination. Vi gör övningar vid stången, på golvet och över diagonalen.


Fitness-balett

Fitness-balett är en kurs som fokuserar på styrkeövningar från den klassiska baletten som stärker kroppens alla muskler, utvecklar kondition och bidrar till ett starkare skelett.

Du förbättrar din kroppshållning, koordination, balans samt uthållighet. Under varje pass genomför vi olika klassiska balettövningar i ett snabbare tempo för att öka pulsen, vilket kommer att bidra till att du stärker muskler och leder.


Tåspetsteknik

Tåspetstekniken är en självklar del av den klassiska balettraditionen och har varit det sedan romantiken. Alla balettintresserade har säkert drömt om att få sväva fram på tåspetsarna. Nu kan denna dröm gå i uppfyllelse!

Observera att det krävs förkunskaper i balett för att dansa på tå samt tåspetsskor som du behöver inhandla före kursstart.Balett
bottom of page