top of page
_MG_6012.jpg

Jazzdans

Dansstilen är tydligt förankrad i den afroamerikanska danskulturens rörelsekvalitéer. Tyngd, isolationer, attacker, skärpa och rytmiskt fotarbete är i fokus. Relationen mellan dans och musik är utmärkande då kroppen blir som ett extra instrument som förstärker och gestaltar musikens känsla och rytm. Musiken man dansar till kan vara alltifrån trumrytmer, jazz-, funk-, blues-, rock- och framför allt popmusik.

På lektionerna arbetar vi med uppvärmning för kroppshållning, styrka, smidighet och balans samt stegsekvenser och danskombinationer för koordination, kondition, rytm- och danskänsla. Ämnets bredd gör att du under terminen får arbeta med flera olika jazzdansstilar.


Lyrisk jazz

Lyrisk jazz är en mjukare form av jazzdans där dansaren uttrycker musikens text och känsla med inlevelse. Stilen är mjuk och flytande men också energisk och fartfylld. Lyrisk jazz dansas till varierad musik med mycket känsla. Våra kurser kräver förkunskaper i ren jazzdans och erbjuds därför först från nivån FM. Läs mer om jazzdans för en djupare förståelse för den grundläggande dansstilen.  


Jazzfördjupning

En fördjupningskurs i jazzdans där vi fokuserar på rörelsekvalitéer genom improvisation, samspel och komposition. Du får kunskap och verktyg att arbeta med jazzdansens många egenskaper och uttryck, du ges möjlighet att utforska ditt eget rörelsespråk och din identitet i jazzen, samt lära dig mer om genrens historia.

Jazzdans
bottom of page