top of page
_MG_6012.jpg

Streetdance och hiphop

Streetdance är ett samlingsbegrepp som ursprungligen innefattar all dans som uppstått på gator och klubbar, där t ex hiphopdans ingår. Stilen är personlig och varierar mellan olika lärare beroende på deras bakgrund och influenser.

Samtliga hiphop-stilar är starkt kopplade till musiken, dess beat och rytm. Gemensamma kännetecken för stilarna är gunget, den framåtböjda hållningen, tyngden i stegen, dansarens personliga uttryck, isolationer av kroppsdelar, waves samt rörelsernas varierande dynamik och rytmik.

Lyrisk hiphop Lyrisk hiphop är en mjukare form av hiphop där dansaren uttrycker musikens text och känsla med inlevelse. Feminine vibe

Feminine Vibe är kursen för dig som vill dansa hiphop med en sensuell och feminine touch. Övningarna och koreografierna fokuserar på att lyfta fram de feminina kroppsuttrycken inom olika hiphopstilar.


House

Housedansen, född i de pulserande undergroundklubbarna i Chicago och New York på sent 70-tal och tidigt 80-tal, är en dynamisk och uttrycksfull dansstil. Stilen uppkom genom en önskan att bryta sig loss från den förutsägbara discomusiken och utvecklades till en konstform som även erbjöd frihet från livets påfrestningar.

 

Dj:s mixade discon med olika element såsom pauser, elektronisk musik, afrobeats samt starka basrytmer vilket skapade en perfekt atmosfär som välkomnade dansare av alla stilar. Detta bidrog till en fusion av olika rörelseinfluenser med bl.a. fotarbete från afrikansk dans, stepp, jazz, capoeira samt latinsk dans. Detta kryddat med en djup kärlek till musiken resulterade i den så kallade housedansen. Något som utmärker stilen är “Jackin”, en term som beskriver dansens sväng och fluiditet. Centralt är också dess personliga natur av rytm och känsla. Housedansen kan bäst beskrivas med orden frihet, improvisation och djup koppling till musiken.


UDA Street Crew

Detta är ett danscrew för dig med mycket stark teknik och lång/intensiv erfarenhet, vilket förutsätter att du tränat stilar inom streetdance minst 10 terminer 2 gånger i veckan, alternativt mer intensivt under kortare period (exempelvis 5 terminer 4 gånger i veckan). Kursen fokuserar på repertoar, som lärs ut av läraren och som skapas av gruppen, samt uppträdanden.

Streetdance och hiphop
bottom of page