top of page

Vanliga frågor

Här har vi har samlat svar på de vanligaste frågorna som våra elever brukar ha. Här kan du hitta information om allt från anmälningsprocessen och betalningsrutiner till val av kläder och hur man gör för att ta igen missade tillfällen.

Bläddra igenom våra FAQ för att få svar på dina frågor och förhoppningsvis få en smidigare och mer givande dansupplevelse hos oss på Uppsala Dansakademi.

Om du inte hittar svaret på din fråga, tveka inte att kontakta oss!

 • Mitt barn dansar hos er, får jag vara med och titta?
  På kurserna för de mindre barnen går det bra att vara med på första kurstillfället. Efter första tillfället vill vi att barnen ska kunna fokusera på dansen och inte att andra sitter och tittar på dem, då är det därför inte tillåtet att vara med och titta.* Sista kurstillfället för terminen erbjuder vi möjligheten att komma och titta igen, vi skickar ut information om detta inför varje kursavslut eftersom vi inte kan garantera att det alltid är möjligt termin till termin. *I vissa fall behöver undantag göras för barn som har svårt att vara själva av en eller flera anledningar, ha i dessa fall en dialog med dansläraren.
 • Vad är lämpligt att jag/mitt barn har på sig på en kurs?
  Allmänt Kläder som du känner dig bekväm att röra dig i. Det finns inget krav att ha några särskilda kläder. Uppsatt hår underlättar. Skor med vit sula i de fall skor används för att inte missfärga dansmattorna. Barndans, förberedande jazz och förberedande modernt Kläder som går att röra sig i och helst inte för tjocka då barnen blir varma av alla rörelser. Uppsatt hår underlättar. Vissa barn dansar i strumpor eller halksockor, vissa barfota och vissa med typ mjukare balettskor. Ej gymnastikskor med tjock sula, tänk att barnet ska kunna sträcka och flexa på fötterna. Förberedande balett Kläder som går att röra sig i och helst inte för tjocka då barnen blir varma av alla rörelser. Många har dansdräkt eller tights. Ni behöver inte köpa något avancerat i början. Uppsatt hår underlättar. På fötterna inte “vanliga skor” men strumpor, teknikskor* eller halksockor. *Teknikskor= Mjuka låga "skor" av tyg eller läder, med mjuk sula av "mocka". Stadium och HM brukar sälja dessa "skor" för barn. Street/Hiphop/Feminine vibe Kläder som du känner dig bekväm att röra dig i. Skor är nödvändigt för att kunna genomföra alla rörelser. Använd inneskor med vit sula för att inte missfärga dansmattorna.
 • Jag har missat ett eller flera tillfällen, hur gör jag för att ta igen?
  Om du missar ett tillfälle, för att du exempelvis har varit sjuk, går det bra att ta igen det på annan valfri kurs (inom din ålder och nivå) i mån av plats. Kolla i vårt kursutbud efter en kurs du vill ta igen på, om den inte är markerad som fullbokad går det bra att ta igen på den kursen. = fullbokad Genom att klicka på kursen kan du också se alla kurstillfällen, datumen uppdateras om det blir några förändringar så kolla samma dag du tänkt ta igen på en kurs du inte är anmäld till för att se att det inte blivit några förändringar i schemat. Gå till kursen du vill ta igen på och berätta för läraren att du är där för att ta igen. De hjälper dig fylla i en blankett och sen är det bara att hänga med på lektionen.
 • Kan jag byta kurs?
  Det går bra att byta kurs före såväl som efter kursstart om du t ex anmält dig till fel kurs eller om nivån inte blev helt rätt. Skriv till oss på kontakt@uppsaladansakademi.com och uppge vilken kurs du vill byta från/till.
 • När är sista kurstillfället?
  I ditt antagningsbesked står terminens preliminära kursdatum med. Dessa datum kan komma att ändras vid exempelvis sjukdom. Kursen förlängs då med motsvarande antal veckor. Du kan själv se hur många gånger det är kvar på din/ditt barns kurs samt vilka datum dessa är på genom att klicka på den kurs vars datum du vill se i vårt kursutbud (precis som när du gör en kursanmälan). Den popup-ruta som då kommer fram innehåller kursens samtliga datum och uppdateras om det blir förändringar.
 • Hur hittar jag till era lokaler?
  Vår dansskola ligger på plan 1 i Gränbystadens galleria. Mittemot Stadium, efter bankomaterna. Närmaste entré är södra entrén.
 • Vad gör jag om jag/mitt barn är sjuk, ska jag meddela det?
  Om du/ditt barn blir borta ett enstaka tillfälle här och där är det inget du behöver meddela oss. Om du/ditt barn däremot skulle bli borta två eller flera kurstillfällen i rad uppskattar vi om du skriver till kontakt@uppsaladansakademi.com och meddelar det. Uppge vilken kurs och dag du går så för vi informationen vidare till aktuell lärare.
 • Jag tror jag är på väg att bli sjuk, kan jag dansa fast jag inte är helt sjuk än?
  Om du känner att du är på väg att bli sjuk ska du inte komma till dansen. Vila och kom tillbaka när du är frisk igen :) De tillfällen du missar kan du ta igen på andra kurser.
 • Jag kan inte längre gå kursen, hur avbokar jag?
  Anmälan är alltid bindande. Du har dock rätt att avboka din anmälan senast 7 dagar innan schemalagd kursstart utan avgift. Avbokar du senare än 7 dagar före men innan schemalagd kursstart debiteras du en administrationsavgift på 250 kr. Om du återtar din anmälan eller avbryter ditt deltagande från och med den dagen kursen har startat, är du skyldig att erlägga full kursavgift. Observera att avanmälan alltid måste ske skriftligen via mail till kontakt@uppsaladansakademi.com Att bara utebli från kursen räknas inte som en avanmälan. Frånvaro efter kursstart berättigar inte till återbetalning av kursavgiften. Om du p g a sjukdom eller avflyttning från orten, som kan styrkas med intyg, måste avbryta din kurs, betalar du för de kurstillfällen som passerat vid tidpunken när intyget kommer in till Uppsala Dansakademi. Sjukintyg måste visa att kursen på grund av sjukdom/skada inte kan genomföras. Du kan läsa samtliga kursvillkor här.
 • Mitt barn vill dansa, hur vet jag vilken kurs jag ska anmäla till?
  Vad roligt! Vi har kurser från 0år och uppåt inom flera olika stilar. Här kan du läsa om vilka kurser som passar till vilken ålder om ditt barn är under/upp till 8 år. Vid vårt kursutbud kan du läsa våra nivåbeskrivningar genom att klicka på "vilken nivå passar?" om du är osäker på vilken nivå som passar.
 • När kan jag anmäla mig till nästa termins kurser?
  Vårterminens kurser släpps vanligtvis i början på december och höstterminens kurser släpps vanligtvis i mitten på maj. Exakt datum meddelas här på vår hemsida och sociala medier närmare varje kurssläpp.
 • Jag har dansat hos er förut, har jag förtur när jag anmäler mig till en kurs?
  Vi erbjuder två dagars "återanmälan" till alla som dansat hos oss tidigare. Innan anmälan öppnar för allmänheten kan du som dansat hos oss tidigare anmäla dig till våra kurser. Efter de första två dagarna är anmälan öppen för alla och då gäller inte längre någon typ av förtur. Datum för återanmälan skrivs ut här på vår hemsida och våra sociala medier inför varje kurssläpp.
 • Hur funkar rabatter på kurserna?
  Hos oss får du rabatt redan från andra kursen och upp till 50% rabatt på nya kurser om du dansar flera gånger i veckan. 15% rabatt på andra kursen (gäller ej linjer*) 25% rabatt på tredje och fjärde kursen. 50% rabatt på femte och efterföljande kurser Jag har fått konstig procent i rabatt på mina kurser? Vårt anmälningssystem räknar automatiskt ut din rabatt. Beroende på hur mycket du dansar, i vilken ordning du anmäler dig till kurser och om du anmäler dig till kurser vid olika tillfällen kan procenten på vardera kurs se olika ut men den totala summan stämma. Workshops/kortkurser/läger/dansensemble/specialkurser som inte finns med i ordinarie kursutbud är fristående kurser som inte ingår i rabattsystemet. Det går heller inte att ta igen missade lektioner på dessa kurser. *Linjer är redan rabatterade. För dig som dansar i linjer räknas varje linje med två kurstillfällen per vecka som två kurser för de rabatter som ger 25% och 50% rabatt.
 • Hur betalar jag kursen?
  När du/ditt barn har blivit antagen till kursen skickas ett antagningsbesked automatiskt ut till den e-post du angav i anmälningsformuläret. I det antagningsbeskedet finns en betalknapp som leder vidare till betalning med swish. I antagningsbeskedet finns även information för hur du betalar med banköverföring om du föredrar det. Om du inte fått ditt antagningsbesked kan det ha hamnat i skräpposten eller att du råkat skriva in fel e-post vid anmälan. Hör av dig till kontakt@uppsaladansakademi.com om du inte hittar ditt antagningsbesked eller har frågor kring din faktura. Märk att den bekräftelse du får när du först gör en anmälan inte är detsamma som antagningsbeskedet.
 • Jag har tidigare erfarenhet men inte dansat hos er förut, vilken kurs ska jag anmäla mig till?
  Vad roligt att du vill börja dansa hos oss! Här kan du läsa våra nivåbeskrivningar genom att klicka på "vilken nivå passar?" Olika skolors utbildning kan se olika ut. Även om antalet terminer du gått stämmer med våra nivåbeskrivningar kan man behöva gå en lägre eller högre nivå hos oss. Är du fortsatt osäker på vilken nivå du ska anmäla dig till är du välkommen att höra av dig till oss på kontakt@uppsaladansakademi.com. Det går också bra att prova på första kursveckan utan att anmäla sig till kursen - i mån av plats. Skulle det efter kursens start inte kännas helt rätt med nivån/stilen går det bra att byta nivå/stil. Byte av kurs görs genom att skriva till kontakt@uppsaladansakademi.com och uppge vilken kurs du vill byta till/från.
 • Jag/mitt barn saknar svenskt personnummer, kan jag anmäla till en kurs ändå?
  Det går bra att anmäla sig till våra kurser även utan svenskt personnummer. Dock går det inte att anmäla sig/någon annan via vår hemsida utan svenskt personnummer. Skriv till oss på kontakt@uppsaladansakademi.com så hjälper vi dig med din kursanmälan.
bottom of page